Recents in Beach

Η χώρα καίγεται και ο Μητσοτάκης «κλαίγεται» για την «άνιση μάχη» και την Μεσόγειο που... φλέγεται

 


Οσα είπε ο πρωθυπουργός για τις φωτιές στην Ελλάδα και την απώλεια των δύο πιλότων των Canadair.

Ιδιαίτερη αναφορά στην τραγική απώλεια των δυο πιλότων του Καναντέρ έκανε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. «Η σημερινή συζήτηση γίνεται μέσα σε πένθος λόγω της απώλειας των δύο πιλότων μας στις πυρκαγιές. Υποκλινόμαστε στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό τους. Έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν ζωές» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το τραγικό γεγονός απέδειξε την άνιση μάχη με τη φύση που βιώνει όλος ο πλανήτης και τελευταία ιδιαίτερα η Μεσόγειος» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως «το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα. Οι άνεμοι θα συνεχιστούν και πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Η κλιματική κρίση είναι εδώ» .

Αναφερόμενος στο οικονομικό νομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του πως «μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας» και σημείωσε πως «οι νέες διατάξεις περιέχουν τρεις βασικές διατάξεις: Ενίσχυση του εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας και στήριξη στους ευάλωτους».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως το υπό ψήφιση οικονομικό νομοσχέδιο «σηματοδοτεί την συνέπεια λόγων και έργων, ενσωματώνοντας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείο οικονομικών περίπου τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι μένουμε πιστοί στα συνθήματά μας.

Το λέμε και το κάνουμε και προχωράμε σταθερά και τολμηρά μπροστά διαψεύδοντας όλους εκείνους που προεκλογικά αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας» και πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός των νέων μέτρων που θα ψηφίσουμε σήμερα φθάνει στο 1,1 δισ. ετησίως στα 4,4 δισ. σε βάθος τετραετίας, πλησιάζει στο 50% του συνολικού μας πλάνου ύψους 9.1 δισ. Και αυτό κλείνει οριστικά κάθε συζήτηση γύρω από το ποιος διαθέτει κοστολογημένο σχέδιο δράσης».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις αυξήσεις στο δημόσιο λέγοντας πως «προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο ένα επιπλέον μισθό το χρόνο» και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Για να είμαστε απολύτως σαφείς και να το ακούσουν και οι πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται σε δημόσιους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως το πρόβλημα της ακρίβειας στην χώρα είναι παροδικό όμως οι αυξήσεις μισθών και οι φοροαπαλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα είναι μόνιμα μέτρα. «Ο πληθωρισμός θα πέσει αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς και οι μειώσεις στους φόρους θα μείνουν» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα γράφουμε το πρώτο κεφάλαιο μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Όλοι κρινόμαστε για τις επιλογές μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιχάλης Χαριάτης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">