Recents in Beach

Νίκος Παππάς από Αλεξανδρούπολη: “Ο Έβρος είναι κρίσιμος νομός η καταστροφή μειώνει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών”.

 


Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του «Για την Παράταξη της Νίκης».

Σε δήλωσή του αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «…δεν είναι μία εσωκομματική διαδικασία απλά. Είναι μία διαδικασία που αφορά την Ελληνική Δημοκρατία» η οποία θα πρέπει να γίνει συμμετοχική και πλατιά.


«Πρέπει όλο το κόμμα και όλοι οι συνυποψήφιοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρει η οργάνωσή μας, οι συμβατικές τεχνολογίες και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, τα νέα Μέσα Ενημέρωσης για να γίνει συμμετοχική και πλατιά αυτή η διαδικασία. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία εσωκομματική διαδικασία απλά. Είναι μία διαδικασία που αφορά την Ελληνική Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής είναι παράγοντας του πολιτεύματος, είναι παράγοντας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε το σπίτι του κάθε προοδευτικού πολίτη. Είμαστε το κόμμα της Αριστερής Προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης που εκτείνεται από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Για να πραγματώσουμε αυτόν τον ρόλο πρέπει να κάνουμε τα πάντα και εύχομαι να το δω να συμβαίνει αυτό τις επόμενες ημέρες για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. Έχουμε κάνει μια πρόταση για διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης θεωρώ ότι θα τελεσφορήσει, εκτός αν υπάρξουν ρητές αντιρρήσεις, και θα πρέπει βεβαίως να εντείνουμε και την καμπάνια μας για τη συμμετοχή του Αριστερού και προοδευτικού κόσμου στη διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά


Αναφορικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν το Νομό Έβρου, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «μία καταστροφή η οποία κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών». Χαρακτήρισε τον Έβρο ως έναν κρίσιμο Νομό «που δεν πρέπει να είναι ένας απλώς ακριτικός Νομός πρέπει να ναι ο συνδετικός κρίκος της πατρίδας μας με όλη την ευρύτερη περιοχή. Για να τον παίξει αυτόν τον ρόλο πρέπει η Πολιτεία να τον ενισχύσει, να τον προστατέψει και να έχει τις κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι δεν θα ζούμε καταστροφές όπως αυτή που βίωσαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου τις περασμένες ημέρες». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει ριζικά και δεν είναι θέμα απλά προστασίας του περιβάλλοντος αλλά θέμα δημόσιας υγείας. «Ο τρόπος που θα ζήσουμε εάν δεν αλλάξουμε τα πράγματα και δεν τα πάρουμε από την αρχή θα είναι πολύ χειρότερος από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. Κάτι λοιπόν πρέπει να κάνουμε, και λυπάμαι που το λέω, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δείξει ότι τίποτα δεν θέλει και δεν επιθυμεί να κάνει σ’ αυτή την κατεύθυνση».


Σημεία παρέμβασης του Νίκου Παππά στα ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης:

► Για τις πυρκαγιές στον Έβρο Ο Έβρος βιώνει μία καταστροφή, η οποία κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ο Έβρος είναι ένας κρίσιμος νομός. Δεν πρέπει να είναι απλά ένας ακριτικός νομός, πρέπει να είναι ο συνδετικός κρίκος της πατρίδας μας με όλη την ευρύτερη περιοχή. Για να παίξει αυτόν το ρόλο πρέπει η Πολιτεία να τον ενισχύσει, να τον προστατεύσει, να έχει τις κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα διασφαλίζουν ότι δεν θα ζούμε καταστροφές, όπως αυτή που βίωσαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου αυτές τις ημέρες. Προσωπικά, συγκλονίστηκα από τις εικόνες που αντικρίσαμε εκατέρωθεν της Εγνατίας Οδού, καθώς ερχόμασταν στην Αλεξανδρούπολη. Ένα θέαμα πραγματικά αποκαρδιωτικό. Κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Και δεν είναι θέμα απλά προστασίας του περιβάλλοντος, είναι θέμα δημόσιας υγείας πλέον. Ο τρόπος που θα κληθούμε να ζήσουμε, αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα και αν δεν τα πάρουμε από την αρχή, θα είναι πολύ χειρότερος από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι τίποτα δεν θέλει και δεν επιθυμεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση.

► Για τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Για το ντιμπέιτ Πρέπει όλο το κόμμα και όλοι οι συνυποψήφιοι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρει η οργάνωσή μας, οι συμβατικές τεχνολογίες και τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, όπως και τα νέα μέσα ενημέρωσης για να γίνει συμμετοχική και πλατιά αυτή η διαδικασία. Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια εσωκομματική διαδικασία και μόνο. Είναι μια διαδικασία που αφορά την ελληνική δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, κατά το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, είναι παράγοντας του πολιτεύματος, είναι παράγοντας της ελληνικής δημοκρατίας. Εμείς είμαστε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, είμαστε το κόμμα της αριστερής, δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Για να τον πραγματώσουμε, λοιπόν, αυτό τον ρόλο πρέπει να κάνουμε τα πάντα -και εύχομαι να το δώ να συμβαίνει αυτό τις επόμενες ημέρες- για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. Έχουμε κάνει μια πρόταση για διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης. Θεωρώ ότι θα τελεσφορήσει, εκτός αν υπάρξουν ρητές αντιρρήσεις. Και θα πρέπει, βεβαίως, να εντείνουμε την καμπάνια μας για τη συμμετοχή του αριστερού και προοδευτικού κόσμου στη διαδικασία.

Μια σκέψη στο “Νίκος Παππάς από Αλεξανδρούπολη: “Έχουμε συμφωνήσει για το debate, όσοι έχουν ρητές αντιρρήσεις ας το πουν” – “Ο Έβρος είναι κρίσιμος νομός η καταστροφή μειώνει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών”.

Πηγή: ΤheFaq.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">