Recents in Beach

Ολοι οι άνθρωποι του Προέδρου - Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου ο Μαν.Καπνισάκης και Διευθυντής της ΚΟ ο Γ.Τσίπρας

 


Οι πρώτες αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Ποια άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν σημαντικό ρόλο δίπλα στον Πρόεδρο.

Μεταξύ συσκέψεων και σκέψεων για τα πρόσωπα που θα αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» της Κουμουνδούρου αλλά και του επιτελείου Κασσελάκη κύλησε η πρώτη μέρα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο «τιμόνι» του κόμματος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από νωρίς το πρωί βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος πλειάδα στελεχών, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των συσκέψεων συναντήθηκε με τους δύο γραμματείς του κόμματος, την Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη όπου και τον ενημέρωσαν για την οικονομική κατάσταση του κόμματος.

Ειδικότερα, με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης. Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Όπως όλα δείχνουν θέμα ημερών είναι η στελέχωση και των υπολοίπων κομβικών θέσεων με πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλο-κλειδί σε κόμμα και Βουλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Σωκράτη Φάμελλου στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κεντρικό ρόλο στη Βουλή φαίνεται πως θα έχει ο Νίκος Παππάς ο οποίος είναι άλλωστε και ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ . Για τη θέση του Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ακούγεται το όνομα της Θεοδώρας Τζάκρη αντί του Διονύση Καλαματιανού.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, επιπλέον, μένει να οριστικοποιηθεί ποια πρόσωπα θα επωμιστούν τον βασικό ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος εντός της Ολομέλειας. Εδώ το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι αν θα διατηρηθεί στην τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη της Έφης Αχτσιόγλου και τον οποίον ευχαρίστησε ονομαστικά (μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση) στις δηλώσεις της την Κυριακή το βράδυ μετά την κατάληξη της εκλογικής κούρσας.


Σταθερά στο πλευρό του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο ναύαρχος και βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ σημαντικό ρόλο θα έχει η Ρένα Δούρου και ο Μάρκος Χατζησάββας.

Μιχάλης Χαριάτης  ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">