Recents in Beach

Στέφανος Κασσελάκης: Στερεότυπα τέλος - Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 «άριστους». (Βίντεο)

 


Το στίγμα της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση έδωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε για «γαλάζια» αλαζονεία απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν το βίος τους. Αναφερόμενος μάλιστα στο ειρωνικό «Φαμελλάκης» που ακούστηκε για τον ίδιο από τον Μάκη Βορίδη τόνισε πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Στ. Κασσελάκης δεν παρέλειψε να μιλήσει για δύο βαρονίες στη ΝΔ. Η Μία του Κ. Μητσοτάκη και η δεύτερη του Κ. Καραμανλή. Μάλιστα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν τολμά να πειράξει «την άλλη βαρονία. Ο οποίος τολμά και μιλά για τα Τέμπη, που μιλά για το ΟΑΚΑ. Ο άριστος Καραμανλής». Ο ίδιος δεσμεύτηκε μάλιστα, απέναντι στα θύματα και στις οικογένειές τους ότι «δεν θα ξεχαστούν τα Τέμπη».


Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη – και γι’ αυτό θα κριθώ – να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων».

Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες» και τόνισε πως «ο ρόλος που επιφυλάσσω για τον εαυτό μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ενώνοντας τις ψυχές μας και τις διαδρομές μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Το πιστεύουμε αυτό; Ας το κάνουμε! Το αξίζουμε».

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «στερεότυπα τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρα τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Η κοινωνική, εργασιακή και παραγωγική θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα» και πρόσθεσε: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μεγαλύτερο αριστερό δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής».


Αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα:

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει την θέση της νέας γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διευθυντής θα είναι ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει συντονιστής ΕΠΕΚΕ.

Η εν λόγω πρόταση πέρασε ενιαία στην ψηφοφορία με 29 ψήφους υπέρ και 15 λευκά.

Πηγή: IEIDISEIS.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">