Recents in Beach

Η Σημασία των Soft Skills στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη | Thinc Thrace incubator

 


ΤHINC INNOVATION FORUM

«Η Σημασία των Soft Skills στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη»

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc πραγματοποίησε συνέδρια με θέμα «Η Σημασία των Soft Skills στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη» σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023 με σκοπό να προσδώσει ιδιαίτερη αξία στις δράσεις του Πανεπιστημίου, οι οποίες συνδέουν την παραγωγή έρευνας και νέας γνώσης με τις ανάγκες της κοινωνίας και την επιχειρηματικότητα. Το Thinc Innovation Forum συντόνισε η Θεοδώρα Τσοκανάρη, Υπεύθυνη Λειτουργίας της θερμοκοιτίδας. 

 

Πλήθος φοιτητών έδωσε ηχηρό παρόν σε κάθε πόλη από τη πλειονότητα των σχολών του Δημοκριτείου συμμετέχοντας στα διαδραστικά Workshop και στις διαλέξεις των καλεσμένων μας ομιλητών. Η Thinc υποστηρίζει ότι η επιχειρηματικότητα και τα Soft Skills δεν περιορίζονται στην ηλικία ή το αντικείμενο σπουδών και δίνει την ευκαιρία και τα εφόδια σε ακαδημαϊκούς και μη να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

 

 

 

Αυτές τις ημέρες γνωρίσαμε καλύτερα τη σημασία και ήρθαμε σε επαφή με έννοιες όπως ομαδικότητα, κριτική σκέψη, δημόσιος λόγος, ηγεσία, προσαρμοστικότητα. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε καταξιωμένους ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο που μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

 

Θεματικές & Εισιγητές:

Επιχειρηματικό Mindset: Ανάπτυξη θετικής νοοτροπίας, αντιμετώπιση αποτυχιών και αδυναμιών, εμπιστοσύνη στον εαυτό και αυτοπεποίθηση.

 • Κυριακή Ποιμενίδου, Ιδρύτρια της StayConnected – Δημόσιες Σχέσεις, όπου μας μίλησε για το Επιχειρηματικό Mindset με την ανάλυση των δύο βασικών μοντέλων σκέψης και προσέγγισης των προκλήσεων, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.
 • Αντωνία Καραγιά, Ιδρύτρια της Stepwise HR, σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο της Φιλοξενίας και της Εστίασης, εκπαιδεύτρια και πιστοποιημένη life & business coach.

 

Πως η ηγεσία επηρεάζει την απόδοση του ατόμου & της ομάδας

 • Θεράπων Φάκας, Life & Business Coach του Coach the Day, παρουσίασε την αποτελεσματική ηγεσία και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να εμπνεύσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ένα υγιές και δημιουργικό περιβάλλον.

Αποτελεσματική Επικοινωνία & Δημόσιος Λόγος

 • Παναγιώτης Μπαρδάκης, Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΑΜΘ), επεκτάθηκε σχετικά με την αποτελεσματική επικοινωνία και την κρίσιμη σημασία της στη δημόσια ομιλία, δίνοντας παραδείγματα από τη καθημερινότητα των ανθρώπων.
 • Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος & εκπαιδεύτρια επιχειρηματικής ανάπτυξης & Marketing. Αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δεξιότητας του δημόσιου λόγου, χρησιμοποιώντας γνωστά καθημερινά παραδείγματα και Case Studies.

 

Negotiations 101

 • Αντώνης Πρίφτης, Regional (EU) Officer του Sustainable Development Solutions Network (SDNS) Youth, αφού παρουσίασε τις βασικές αρχές των διαπραγματεύσεων, διεξήγαγε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο πάνω στις φέρνοντας κοντά τους συμμετέχοντες και παροτρύνοντας τους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους πάνω σε ένα συγκεκριμένο Case.

 

Ο ρόλος των Soft Skills στην Επιχειρηματικότητα

 • Χρήστος Μουταφίδης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Άρωμα Έβρου, ο οποίος ανέλυσε όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες που απαιτήθηκαν για να πετύχει η ομάδα στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τους στόχους της.
 • Πέτρος Σουκουλιάς, Συνιδρυτής και Μέντορας της Seems όπου μέσα από την πολυετή εμπειρία του ξεχώρισε και μοιράστηκε μαζί μας τα Soft Skills που συνόδεψαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του ως την επιτυχία.
 • Κατερίνα Χατζάκη, Καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και Συνιδρύτρια της ABCureD που αποτελεί καταξιωμένη ομάδα της Θερμοκοιτίδας. Η ίδια ανέδειξε μια οπτική από ακαδημαϊκής πλευράς, των καλών πρακτικών που συνάντησαν στη πορεία τους.
 • Θεόδωρο Μπατζάκα, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της i-magic, μια Startup του τοπικού οικοσυστήματος όπου χρησιμοποιώντας την γνώση και την τεχνολογία της πληροφορικής, δίνει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Ο ίδιος έκανε λόγο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο ταξίδι του προς την επιχειρηματικότητα.
 • Αλέξανδρος Ευταξίας, της εταιρίας Act4Energy που αποτελεί τεχνοβλαστό (spin-off) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, προσανατολισμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση υποπροϊόντων και την αξιοποίηση αυτών.
 • Ο Ιωάννης Τσακμάκης, της ομάδας EnvRIo που αποτελεί επιτυχημένη ομάδα της Θερμοκοιτίδας. Ο Ιωάννης μοιράστηκε με τους ακροατές την πορεία του στον επιχειρηματικό κόσμο ξεκινώντας από το πανεπιστημίου ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί στη συμβολή της Θερμοκοιτίδας.

 

Η ενεργή ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων μεταξύ των συμμετεχόντων δημιούργησε ένα περιβάλλον που προώθησε την ανάπτυξη και ενίσχυση των οριζόντιων δεξιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής και επαγγελματικής ζωής. 

 

Η ομάδα της Thinc εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Η συμβολή σας και η ενεργή συμμετοχή σας υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη και συνέβαλε στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας. 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">