Recents in Beach

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί τους ελεύθερους επαγγελματίες – Ανάγκη για σύγχρονες λύσεις

 


Την ανάγκη για σύγχρονες λύσεις που «θα ανήκουν στον 21ο αιώνα»,  θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν θα δρουν τιμωρητικά απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέδειξε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής στην Κουμουνδούρου με τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι: Βερβεσός Δημήτρης, πρόεδρος ΔΣΑ, Κόλλιας Κωνσταντίνος, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Στασινός Γεώργιος, πρόεδρος ΤΕΕ, Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα, αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Ρούσκας Γεώργιος, πρόεδρος συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδας, Μπρουζούκη Μαρία, Γενική Γραμματέας Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, πρόεδρος ΠΙΣ και η Τραχήλη Αθηνά, πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συμμετείχαν οι Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο., Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Π.Γ., Χρήστος Γιαννούλης, τομεάρχης Ανάπτυξης, Αγγελική Σαπουνά, Συντονίστρια του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η κυβέρνηση προωθεί ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα κοιτώντας μόνο την παρενέργεια. Η γνώμη μου για την πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι δεν ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τιμωρεί πολύ τους νέους, που αρχίζουν στους τομείς στους οποίους εργάζεστε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φέρνοντας ως παράδειγμα τους δικηγόρους, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «η ψηφιακή παρουσία των δικηγόρων στα δικαστήρια δεν είναι ακόμη μία πραγματικότητα στην Ελλάδα, αλλά συγχρόνως η βενζίνη είναι ακριβή και τα έξοδα μεγάλα.

Άρα, αυτοί οι άνθρωποι που τρέχουν για να εκπροσωπήσουν τους πελάτες τους, ξεκινώντας τις καριέρες τους, τιμωρούνται εκ των πραγμάτων από την καθημερινότητά τους». Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, «η λύση της κυβέρνησης είναι ένα οριζόντιο μέτρο, στη βάση ότι κανείς δεν δηλώνει την πραγματικότητα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί μία χώρα να στηριχθεί σε μια τέτοια αντιμετώπιση του Πολίτη. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν κάθε μέρα ρίσκο για τη δουλειά τους και δεν μπορεί όλοι να έχουν τα ίδια αποτελέσματα».

«Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για εσάς είναι ελάχιστοι, ενώ οι πόροι που πηγαίνουν στους μεγάλους είναι πάρα πολλοί. Η απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη είναι το «ζύγι» του 41%. Ίσως αυτό να προκαλεί τη φορολογική αλαζονεία που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν είναι δυνατόν κάτι που έγινε τον Μάιο να δικαιολογεί τα πάντα και όταν είναι άδικα και δεν δουλεύουν για τον απλό ελεύθερο επαγγελματία ,ο οποίος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με εντιμότητα. Το φορολογικό σύστημα της χώρας πρέπει να εκμεταλλευτεί τα καινούργια μέσα που υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αρχίσουμε εκ νέου αυτή τη συζήτηση», τονίζοντας ότι «πρέπει να ξανασκεφτούμε το θέμα και να επανέλθουμε με καινούργιες προτάσεις. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση, αλλά θα προσπαθήσουμε. Είμαστε εδώ στη διάθεσή σας και τώρα και μετά, για να μπορούμε να προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις και να σας ακούσουμε».

Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι «γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία προϊστορία, εν μέσω μνημονίων, η οποία ήταν επίπονη για τα ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και εμείς πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα, ώστε να υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης και υποστήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους εντός της χώρας, αντί να φύγουν στο εξωτερικό» και «στην ουσία να μην μπορούν να ξεφύγουν από ένα φαύλο κύκλο». Πρέπει να δημιουργήσουμε ενάρετους κύκλους, αντί για φαύλους κύκλους. Θέλουμε να βρούμε λύσεις που να ανήκουν στο 21ο αιώνα, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα που ζει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας».

Πηγή: Documento


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">