Recents in Beach

Επί θύραις το κόμμα “αποστατών”! Γιώργος Σταθάκης: Είναι θέμα ωρών η δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας – “Μπηχτές” ότι θα ακολουθήσει και άλλη “τάση”!

 


Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο η ευρύτερη Αριστερά του κόμματος έχει αποχωρήσει και σημείωσε πως είναι θέμα ωρών η δημιουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα δημιουργηθεί από τους αποχωρήσαντες βουλευτές.

«Εκτιμώ ότι αυτή θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών. Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μία πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας. Φυσικά θέλουμε και τον κύριο Κόκκαλη μαζί μας», τόνισε.


«Εκτιμώ ότι δεν θα τελειώσει με την αποχώρηση Αχτσιόγλου η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος στην Κ.Ε. που δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνουν.

Αυτό που μας οδήγησε στην απόφασή μας να φύγουμε είναι ότι ο Κασσελάκης δεν τα πάει καλά με την Αριστερά. Διέβη τον Ρουβίκωνα, μπορεί πλέον να βασίζεται στην ηγετική του ομάδα, που είναι λαϊκίστικη. Για όποιον έχει κλείσει την πόρτα σε ένα κόμμα δεν κοιτάζει πίσω του», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:  

Αναφορικά με το νέο πολιτικό σχήμα που διαμορφώνεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Πλέον διαμορφώνεται ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο η ευρύτερη Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποχωρήσει, δεν ξέρω αν θα είναι το τέλος των αποχωρήσεων.

ΔΗΜ: Αν φύγει και η ομάδα της κας Αχτσιόγλου τι άλλο μένει να αποχωρήσει;

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος που δεν ξέρω τι θα κάνει, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει το πρόβλημα ενός κόμματος το οποίο κινείται υπό την ηγεσία του κ. Κασσελάκη και της ηγετικής ομάδας με τον τρόπο που κινείται εμπρηστικός, διχαστικός κ.ο.κ.

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Ο χώρος αυτός αναζητά να φτιάξει μια πολιτική ταυτότητα πολύ διαφορετική, πολύ πιο διευρυμένη και με τα χαρακτηριστικά βεβαίως που φέρουν και τα πρόσωπα και οι πολιτικές που έχουν υπηρετήσει αλλά και πιο διευρυμένο ταυτόχρονα προκειμένου να είναι ένας βιώσιμος χώρος και να δίνει προοπτική. Σε αυτό το μείγμα θα έχει πολύ πιο καθαρή οπτική στα πράγματα.

ΔΗΜ: Αριστερή οπτική ή κεντροαριστερή;

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η συζήτηση νομίζω έχει ένα κοινό πεδίο δηλαδή είναι προφανές ότι η αριστερή οπτική πρέπει να έχει πολύ μεγάλη δόση οικολογίας πλέον.

ΔΗΜ.: Και ο κ. Κοκκαλής θα κάνει οικολογικό κόμμα άρα θα θέλατε και τον κ. Κόκκαλη μαζί σας

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ:Φυσικά, εννοείται συμπορευτήκαμε τόσα χρόνια.Νομίζω ότι είναι μέσα στην πολιτική οπτική μιας μεγάλης ανασύνθεσής που αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξη του όποιου νέου σχήματος διαμορφωθεί.

Αναφορικά με την θέση του κ.Κασσελάκη ότι δεν έχουν πολλές πολιτικές διαφορές

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Έχει μια βασική δεν τα πάει καλά με την Αριστερά. 5η φάλαγγα του Μητσοτάκη, γράφουν κείμενα με πολύ σάλτσα, είναι η αιτία της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Τον διέβη τον Ρουβίκωνα οπότε νομίζω ότι μπορεί να αρκεστεί στην ηγετική του ομάδα και τον άκρατο λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την πολιτική αυτής της πολιτικής ομάδας.

Ερωτηθείς αν η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Για κάποιον που κλείνει την πόρτα σε ένα κόμμα δεν κοιτάζει πίσω, κοιτάζει μπροστά. Κοιτάζει δηλαδή το πώς θα συγκροτήσει έναν αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και πως θα συμβάλει στο να διαμορφωθούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Προσωπικά εγώ που άνοιξα και έκλεισα την πόρτα νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με αυτό που άφησες πίσω σου.

Για το νέο πολιτικό σχήμα

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Θέλει μια διαδικασία και μια προετοιμασία. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση νομίζω ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών να κλείσει αυτός ο κύκλος.

Ερωτηθείς αν θα επιτευχθεί ο στόχος των 10 βουλευτών

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Εκτιμώ ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Αναφορικά με την παράδοση των εδρών στο κόμμα και ο όρος αποστάτης

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Ο όρος αποστάτης είναι λανθασμένος διότι αποστάτες υπήρχαν μόνο όταν είσαι κυβέρνηση και έπεφτε η κυβέρνηση, σε κόμμα αντιπολίτευσης δεν υπάρχει η έννοια του αποστάτη.  Στα κόμματα της αντιπολίτευσης υπάρχουν αποχωρήσεις. Δεύτερον, οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλ. Τσίπρα, δεν εξελέγησαν υπό τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Κασσελάκη. Οι βουλευτές αυτοί εξελέγησαν με έναν ΣΥΡΙΖΑ που είχε τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που διασφάλιζε η καθολική παρουσία του Α.Τσίπρα, τώρα είμαστε σε μια άλλη κατάσταση οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα μετά την εκλογή Κασσελάκη ότι εγείρει θέματα να παραδοθούν οι έδρες κ.ο.κ. Με ένα κόμμα διασπασμένο στη μέση δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση.

Για τον κ. Κασσελάκη

Γ.ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Είναι απόλυτα σεβαστή η εκλογή του, η πορεία του από εκεί και πέρα από τους υπονομευτές μέχρι τους αποστάτες είναι διχαστική. Σε ένα στοιχειώδες πολιτικό επίπεδο πρέπει να μάθουμε ότι οι κανόνες συμβίωσης επιβάλλουν άλλη συμπεριφορά και άλλους κανόνες λειτουργίας

Πηγή: iefimerida.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">