Recents in Beach

Στέφανος Κασσελάκης / «Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, ετοιμάζουμε μία σύγχρονη Ελλάδα»

 


Oλοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποίησε χθες στην Κόρινθο και τη Νεμέα ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σημερινή του ανάρτηση στο Instagram, συνόψισε πολύ σύντομα το μήνυμα από τη χθεσινή του επίσκεψη, συνοδεύοντας τις φωτογραφίες που «ανέβασε» με το εξής μήνυμα: «Ο πολιτισμός μας, τα προϊόντα μας, οι ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της χώρας μας, η φωνή των αγροτών που βλέπουν τον τόπο τους να ερημώνει.

Αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, ετοιμάζουμε μία σύγχρονη Ελλάδα».

Η επίσκεψη στην Κορινθία και τα μηνύματα για δικαιοσύνη και υποκλοπές
Στη διάρκεια της περιοδείας του, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και με φορείς της περιοχής. 

Η κοινωνία της Κορινθίας του επιφύλαξε θερμή υποδοχή. «Θα τα αλλάξεις όλα. Είμαστε μαζί σου», του είπε ένας άνδρας συνεχίζοντας πως «η κοινωνία, ο κόσμος έξω, οι γιαγιάδες, οι παππούδες, είναι μαζί σου. Λένε για Κασσελάκη». 

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε και με μια καρκινοπαθή, η οποία του αποκάλυψε: «Δεν τολμάω να σκεφτώ ότι θα ξαναμπώ σε αυτό το νοσοκομείο που αναβάλλουν χημειοθεραπείες, δεν έχουν για αναισθησίες, δεν έχουν για χειρουργεία, δεν έχουν υλικά, δεν έχουν τίποτα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνάντησε ανοιχτές αγκαλιές στα πρόσωπα των πολιτών της Κορινθίας. Μάλιστα, όταν μια πολίτης τον αποκάλεσε όμορφο, εκείνος απάντησε ότι «το από μέσα μετράει, το απ’ έξω δεν το επιλέγει κανείς».

Μήνυμα στήριξης στους Έλληνες παραγωγούς
Ο Στέφανος Κασσελάκης αρχικά έστειλε το μήνυμα της στήριξης στους Έλληνες παραγωγούς κρασιού, επισκεπτόμενος το Οινοποιείο Γκόφα στο Κούτσι Νεμέας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ εξήρε την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου. «Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν  εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας - ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «οικοσύστημα» γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθιξε επίσης και το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», τόνισε.

Επισκεπτόμενος τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, ο κ. Κασσελάκης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται.

Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  επεσήμανε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός  εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού». «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά το τέλος της επίσκεψής του.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">