Recents in Beach

Στέφανος Κασσελάκης / Οι επόμενες κινήσεις μετά την Κεντρική Επιτροπή και το άνοιγμα στην κοινωνία

 


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών» - Σειρά επαφών του Στέφανου Κασσελάκη με φορείς και Ανεξάρτητες Αρχές
Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αξιωματική αντιπολίτευση, τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε ως το βήμα για «να πάμε μπροστά και να ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία».

Στέφανος Κασσελάκης Στο Κόκκινο / «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας»
«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία» είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Θα ανοίξουμε το κόμμα σε πολλά μέλη, θα είστε ευπρόσδεκτοι όσοι μας ακούτε να συνεισφέρετε γιατί πιστεύουμε ότι η σοφία του ελληνικού λαού είναι το μεγαλύτερό μας χαρτί σαν κοινωνία και αυτό θέλουμε να μπορέσουμε να εκμαιεύσουμε στο κόμμα μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι οι διαφορές μέσα στο κόμμα σε επίπεδο πολιτικής είναι μικρές, σημειώνοντας ότι «δεν είμαι υπέρ της υπερφορολόγησης και δεν πιστεύω ότι η δική μας Αριστερά πρέπει να ντρέπεται με την έπαρση της σημαίας», υπογραμμίζοντας ότι «προχωράμε σε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι διαδοχικές επαφές και συνομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με φορείς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωρά μπροστά, προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των απλών πολιτών, όπως είναι τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, για τα οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη σειρά επαφών του» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «τη στιγμή που η ακρίβεια γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πληθωρισμός στα είδη τροφίμων τρέχει με 9,9% και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει οριζόντια και άδικη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρωθυπουργός αρκείται σε αποτυχημένα επικοινωνιακά σόου.  Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με μείωση της έμμεσης φορολογίας και κυρίως ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά από ενισχυμένους και επαρκώς στελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς».


Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη στιγμή που η αισχροκέρδεια και η ασυδοσία στην αγορά καλά κρατούν και η ίδια η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και άλλες νευραλγικές κρατικές υπηρεσίες παραμένουν δραματικά υποστελεχωμένες, ενώ αύριο συναντάται με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, στο γραφείο του στη Βουλή.​

Πηγές από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι «προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο οποίος ξεκινά ήδη την προετοιμασία για ένα ανοιχτό και συμπεριληπτικό συνέδριο με απεύθυνση στην κοινωνία και τις ανάγκες της. Εργαζόμαστε συνεχώς και μεθοδικά για ένα σύγχρονο προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το αύριο της χώρας».


Στέφανος Κασσελάκης / Η κυβέρνηση αφήνει τα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε: «Άλλη μία επίσκεψη σε άλλη μία Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία είναι υποστελεχωμένη, στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά 60%, παρά την υψηλή κατάρτιση που χρειάζεται για το έργο της και παρά την εξαιρετικά υψηλή απόδοση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Του έργου που αποφέρει μια πολύ μεγάλη απόδοση στον καταναλωτή και στον φορολογούμενο. Όλη αυτή η αλυσίδα του μη αποδοτικού κράτους, με ένα ΑΣΕΠ υποστελεχωμένο, με τη συγκεκριμένη Αρχή υποστελεχωμένη -η οποία χρειάζεται το ΑΣΕΠ για να στελεχωθεί- όταν δεν γίνονται προκηρύξεις, πολύ απλά αφήνει περιθώριο στα ολιγοπώλια να δρουν χωρίς φραγμούς» ανέφερε.

Όπως σημείωσε, «είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ κάνουν μια ηρωική προσπάθεια, με χαμηλές απολαβές, για να φέρουν, όσο πιο πολύ γίνεται, υγεία και ρύθμιση στις αγορές. Αλλά δεν είναι οι ίδιοι η αιτία της ακρίβειας. Η αιτία της ακρίβειας, σε κάθε έκφανση της ζωής του Έλληνα πολίτη, από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα και το ρεύμα, είναι δομική και, δυστυχώς, ανήκει στην φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία δεν επεμβαίνει».

«Έχουμε καταθέσει προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, θα καταθέσουμε και άλλες, αλλά να είμαστε ξεκάθαροι: η κυβέρνηση, ο κ. Σκρέκας, δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν αυτοί εδώ οι άνθρωποι. Αντιθέτως, εάν ήθελαν να φέρουν «φως» στον ανταγωνισμό της αγοράς, θα έκαναν τα πάντα για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη Αρχή άμεσα και, επίσης, να μεταφερθεί σε μια κτιριακή υποδομή την οποία αναζητούν πολύ καιρό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πηγή: H AYΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">