Recents in Beach

Δώρα Αυγέρη / Ο κ. Μαρινάκης να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα

 


Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, αναφορικά με αντιφατική παρουσία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη και σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή.

«Την εικόνα μιας απόλυτα διχασμένης ΝΔ προσπάθησε μάταια να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» σχολιάζει η Δ. Αυγέρη επισημαίνοντας ότι όταν ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε «για την κριτική που ασκούσε η ΝΔ στον Κώστα Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα».

«Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό» υπογραμμίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε για ακόμα μια φορά να υποστηρίξει την κυβερνητική επιλογή για στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θέτει “τη δική του ατζέντα”».

Καταλήγοντας, η Δ. Αυγέρη υπογραμμίζει ότι «σε όσες εκδηλώσεις για τον “εκσυγχρονισμό” της χώρας και αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου. Άλλωστε όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη, "τα παρακολουθούμε όλα". Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη χθεσινή παρουσία του Κ. Μητσοτάκη και σε ομιλία του Κ. Σημίτη και σε ομιλία του Κ. Καραμανλή και πώς αυτά συνδυάζονται, απάντησε:

«Ο πρωθυπουργός παρέστη σε μία εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, που είχε και μια πολύ στενή προσωπική σχέση, και πολιτική και προσωπική σχέση, ένα ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην πολιτική και στην κοινωνική προσφορά - μάλιστα, προσωπικά είχα την τιμή, τα πρώτα χρόνια που ήμουν στην Αθήνα, να τη γνωρίσω και να έχω πολύτιμες συμβουλές από την ίδια – στην οποία εκδήλωση ήταν ομιλητής ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και  πήγε στη συνέχεια να δώσει το παρών και σε μία εκδήλωση προς τιμήν ενός πρώην πρωθυπουργού, του Κώστα Σημίτη. Δεν νομίζω ότι είμαστε σε μια φάση, αυτή τη στιγμή, να κάνουμε ιστορικές συζητήσεις, ειδικά από αυτό βήμα, αναζητήσεις, απόδοση ευθυνών. Αυτά τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Και επειδή ανήκουν στο παρελθόν, έχουν αρχίσει ήδη να κρίνονται και καταγράφονται και ο καθένας διατυπώνει τις δικές του απόψεις. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να συνθέσουμε, να προχωρήσουμε σε όλες τις μεγάλες αλλαγές.

» Εμείς είμαστε πιστοί στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας. Προσωπικά σε αυτήν ανήκω, όπως έχω πει, από μικρή ηλικία, πάντοτε δουλεύοντας. Όμως, μας ενδιαφέρουν και οι διευρύνσεις, μας ενδιαφέρουν οι συγκλίσεις και είναι πολύ σημαντικό, όταν έρχονται άνθρωποι -προφανώς δεν αναφέρομαι στον πρώην πρωθυπουργό- να συνταχθούν και από άλλους πολιτικούς χώρους, σε αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να κάνουμε για τη χώρα και συνολικά να συντάσσονται στο όραμα του πρωθυπουργού. Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και τα πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε - και προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - και το μέλλον. Αυτό είναι αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συγκλίσεις, όση πιο γρήγορη ταχύτητα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας».


Αναλυτικά η δήλωση της Δ. Αυγέρη:

«Την εικόνα μιας απόλυτα διχασμένης ΝΔ προσπάθησε μάταια να διασκεδάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την χθεσινή αντιφατική παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, αφού προηγουμένως είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή.

Μάλιστα, όταν ερωτάται για την κριτική που ασκούσε η ΝΔ στον Κώστα Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα!

Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε για ακόμα μια φορά να υποστηρίξει την κυβερνητική επιλογή για στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θέτει "τη δική του ατζέντα".

Σε όσες εκδηλώσεις για τον "εκσυγχρονισμό" της χώρας και αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου.

Άλλωστε όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη, "τα παρακολουθούμε όλα". Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη».

Πηγή: H AYΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">