Recents in Beach

Άδωνις Γεωργιάδης / Αρνείται η κυβέρνηση να τον αποπέμψει - «Δεν υπάρχει κανένα θέμα»

 


Εμμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με την αλγεινή δήλωση του τελευταίου σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παρά τις έντονες αντιδράσεις τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των συγγενών των θυμάτων, η κυβέρνηση λέει ότι «δεν υπάρχει θέμα».

Συγκεκριμένα, μετά τον Μάκη Βορίδη ο οποίος κάλυψε πλήρως τον άλλοτε συνοδοιπόρο του στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, δηλώνοντας ότι η «πολιτική επιχειρηματολογία, το πολιτικό μέρος, που αναπτύχθηκε προεκλογικά» σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, «είναι αυτή που κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές» και ότι «αν καταλαβαίνω καλά τη δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη, είχε αυτό το νόημα», σειρά πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς εάν αρκεί η συγνώμη του Αδ. Γεωργιάδη απάντησε ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα», παρέχοντας κυβερνητικό πέπλο προστασίας. «Υπάρχει θέμα με τον Άδωνη Γεωργιάδη ή με τον Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση;» ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά:

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Κοιτάξτε να δείτε: Δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε με τις εκλογές ένα τραγικό δυστύχημα. Γι’ αυτό σας διάβασα ακριβώς αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Οι εκλογές δεν έχουν έναν ρόλο να κρίνουν μια ποινική υπόθεση, μια υπό διερεύνηση υπόθεση για ευθύνες οποιουδήποτε μεγέθους, η Δικαιοσύνη το αποφασίζει αυτό. Στις εκλογές οι πολίτες κρίνουν εναλλακτικές επιλογές. Και όπως είπε ο πρωθυπουργός, κρίνουν το έργο μιας Κυβέρνησης, τα λάθη και πώς αυτά διορθώθηκαν και πώς αναλύθηκε η ευθύνη σε κάθε περίπτωση, τις παραδοχές του πρωθυπουργού, των Υπουργών, αλλά και όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουν γίνει» δήλωσε αρχικά ο Π. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Προφανώς, λοιπόν, οι εκλογές σε καμία περίπτωση ακόμα και μια μεγάλη εκλογική επιτυχία, δεν σβήνουν τα προβλήματα που έχει η χώρα μας και διαχρονικά προβλήματα. Αυτό είναι η πάγια θέση μας, το έχει πει από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός. Σας παραπέμπω στις δηλώσεις του αμέσως μετά και την πρώτη πολύ σημαντική εκλογική επιτυχία του Μαΐου και τη δεύτερη του Ιουνίου. Είπε ότι το γεγονός ότι είχαμε ένα πολύ μεγάλο και τιμητικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι σβήστηκαν τα προβλήματα. Ίσα-ίσα, τα προβλήματα παρέμειναν και παραμένουν και έχουμε καθήκον κάθε μέρα με τις πολιτικές μας να τα αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και νομίζω ότι σε αυτό το μήκος κύματος συμφωνούμε όλοι, όλοι στην Κυβέρνηση, αυτό πιστεύουν και οι Υπουργοί και αυτό είναι και το καθήκον μας απέναντι στο σύνολο των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Εργασίας από την κυβέρνηση, «Διαφορετικά, (σ.σ. ο πρωθυπουργός) προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης».

Επισημαίνεται ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ επιμένουν ότι ο Αδ. Γεωργιάδης πως πρέπει να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Αδ. Γεωργιάδης από το πρωί της Πέμπτης έχει πάρει σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης και από τη μία ζητά συγνώμη ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρεται ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του. Ενδεικτικό της δυσαρέσκειας δε, που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την αποτρόπαια δήλωση, είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας έσπευσε να βγει στη Βουλή και να ισχυριστεί ότι ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, όχι για όσα είπε, αλλά γιατί δεν διέβλεψε τη διαστρέβλωση των λεγόμενών του από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Τέλος ακόμη ένας λόγος που οδήγησε τον υπουργό Εργασίας να ζητήσει συγγνώμη, είναι και οι αγωγές ενδέχεται να αντιμετωπίσει από συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, όπως αποκάλυψε στην «Αυγή» ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">