Recents in Beach

Σφοδρή επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη: “Έχω καθαρά χέρια, είμαι πλήρως ανεξάρτητος … Στυγνός με επικίνδυνη πολιτική ο κ. Μητσοτάκης”

 


«Έχω τη βούληση, έχω καθαρά χέρια, έχω τη διεθνή εμπειρία να φέρω μεγάλες τομές. Είμαι πλήρως ανεξάρτητος, δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον λαό» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συζήτηση που είχε με την δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, στο πλαίσιο της 7ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2023) «South-East Europe’s moment: Chartering a new course to prosperity & stability».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «σαν κάποιο στυγνό με επικίνδυνη πολιτική για τη χώρα» καθώς «θεωρεί ότι τα οριζόντια μέτρα είναι δίκαια».

«Δεν ακούει τους ίδιους τους ανθρώπους που είναι ελεύθερους επαγγελματίες» σημεώισε ο Στέφανος Κασσελάκης και προανήγγειλε ότι θα εμφανιστούν νέα άτομα εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Θα δείτε άτομα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν τα γνωρίζετε. Θα βγουν στο προσκήνιο και θα πείτε “πώς είχαμε τέτοια λαμπρά μυαλά”».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σημείωσε ότι δεν έφυγε η Ομπρέλα αλλά μερικά στελέχη της. Σχετικά με την ομάδα 6+6 και την Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι δεν έχει δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους, συνεπώς θεωρεί ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, αυτό συνιστά μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι το νέο που φέρνει «είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα. Στην Ελλάδα που ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, του νόμους, είχε ενδιαφέρον για τον γείτονά του».

«Έχω μεγάλη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά και στο επιχειρείν με παρουσία σε επενδυτική τράπεζα και ναυτιλία και όσο μεγαλώνω βλέπω την ανάγκη για ανθρωποκεντρική πολιτική» σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης ενώ έκανε λόγο για ανάγκη έμπρακτων αποτελεσμάτων στον πολίτη τονίζοντας ότι από τις πρώτες προτάσεις του ήταν η κατάργηση των ασυλιών και των προνομίων σε βουλευτές, τραπεζίτες, διοικητές οργανισμών. «Δεν γίνεται να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα».

Ο ίδιος αναφερόμενος σε όσους έφυγαν με την «Ομπρέλα» από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχωρίζοντας τα γνωστά στελέχη από τον πολύ κόσμο σημείωσε ότι έφυγαν μερικά στελέχη που ευθυγραμμίζονταν με την «Ομπρέλα» και πρόσθεσε ότι ο κόσμος αυτός έχει ακόμη χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «οι διαφωνίες μας δεν ήταν επί των πολιτικών αλλά επί προσωπικού».

Επιπλέον σε σχέση με ενδεχόμενες νέες αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» και επεσήμανε πως από τη στιγμή που δεν έχει δει κάποια ανακοίνωση αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, τότε θεωρεί πως παραμένουν και συνεχίζουν να δουλεύουν για το κόμμα.

Όσον αφορά στην κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Σίας Αναγνωστοπούλου, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι μίλησε και με τους δύο, ενώ πρόσθεσε ότι «οι δυο τους μίλησαν σε πολύ καλό κλίμα. Πρέπει να εκπροσωπήσουμε τον κόσμο που δεν έχει φωνή και πάει προς την αποχή» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο ελληνικός λαός επέλεξε με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θα είμαστε» ξεκαθάρισε ο ίδιος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τον ενδιαφέρουν οι φρέσκιες ιδέες και η νέα νοοτροπία. «Με ενδιαφέρει η ικανότητα του καθενός» και να θέλει να δουλέψει για τις κοινές προσδοκίες σημείωσε ο ίδιος και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του ελληνικού λαού και την επιλογή της κυβέρνησης για αποεπένδυση με ζημία του για το δημόσιο ότι πρόκειται για «μέγα ζήτημα και μέγα σκάνδαλο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στις ΗΠΑ με την ανακαεφαλαιοπίηση των τραπεζών ο φορολογούμενος είχε κέρδος ενώ στην Ελλάδα τεράστια ζημιά και αναφέρθηκε σε δημόσια τράπεζα.

«Πρέπει να μπει στοπ» σημείωσε και επανέλαβε την κατάργηση των προνομίων και των ασυλιών. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τεράστιες χρεώσεις στις συναλλαγές των τραπεζών επισημαίνοντας ότι η διαφορά στα επιτόκια καταθέσεων και πιστώσεων είναι  τεράστια.

«Έχουμε τις πιο κερδοφόρες τράπεζες στην ΕΕ. Σας φαίνεται δίκαιο αυτό;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφερόμενος στα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας επεσήμανε αρχικά ότι η Ελλάδα είναι στο ήμισυ του στόχου προσθέτοντας ότι «»δεν υπάρχει διάχυση» των χρημάτων του Ταμείου στους μικρομεσαίους και στην κοινωνία.

«Θέλουμε η διανομή των χρημάτων να έχει κοινωνικό πρόσημο. Θέλουμε πράσινη μετάβαση, αποκέντρωση και πολιτικές για τη στέγη. Επίσης για την πολιτική προστασία και τα αντιπλημμυρικά που δεν έχουν γίνει». Σημείωσε ο ίδιος και αναρωτήθηκε που πήγαν τα 500 εκατ. που θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα στη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η πάταξη της διαφθοράς βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες για κάποιον σχετικά με το να επενδύσει. Πρέπει να ενισχύσουμε τα δικαστήρια, να τα στελεχώσουμε και να δημιουργήσουμε νέες διαδικασίες για γρηγορότερη απόδοση της Δικαιοσύνης, τόνισε ο ίδιος.

«Ο ρόλος μιας κυβέρνησης είναι να φτιάχνει το περιβάλλον μέσα στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να δρα και θα επιχειρεί και όχι να λέει εσύ κάνε αυτό και εσύ το άλλο. Πρέπει να διαμορφώσουμε σύννομο περιβάλλον στο οποίο οι νέοι θα μπορούν να σπουδάσουν αυτό που θέλουν και να μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρέπει να είναι δημιουργικός με την πολιτεία αρωγό, όχι επειδή αυτή του βάζει εμπόδια. Χρειαζόμαστε κοινωνικό κράτος πρόνοιας».

«Αριστερά σημαίνει ανεκτικότητα, συμπερίληψη, δικαιοσύνη παντού. Παραμεβατικό αποδοτικό κράτος» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι επίκειται νέο πρόγραμμα για τα κόκκινα δάνεια «πιο ρηξικέλευθο από αυτό στο πρόγραμμά μας».

Έχω τη βούληση, τα καθαρά χέρια, τη διεθνή εμπειρία να φέρω μαζί με μια πάρα πολύ καλή ομάδα μεγάλες τομές. Είμαι πλήρως ανεξάρτητης. Δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον λαό που με στήριξε στο να είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «θα δείτε άτομα τα οποία δεν τα γνωρίζεται και θα λέτε πώς είχαμε τέτοια λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα».

«Ο κόσμος με ανιδιοτέλεια πιστεύει στις προθέσεις μου» σημείωσε ο ίδιος και τόνισε ότι «δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρώτο βιολί. Θέλω να είμαστε μια ορχήστρα».

Πηγή: avgi.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">