Recents in Beach

Τραγωδία στη Λιβύη / Με απόφαση Μητσοτάκη η αποστολή αναφέρει η ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ

 


«Η απόφαση για την αποστολή ελήφθη από τον πρωθυπουργό στις 13 Σεπτεμβρίου» αναφέρει έρευνα της Καθημερινής

Ητραγωδία στη Λιβύη με τους πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες της ελληνικής αποστολής, εκτός των σοβαρότατων θεμάτων οργάνωσης και ασφάλειας που αποκάλυψε για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, φαίνεται ότι αποκαλύπτει και την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη ως αυτός που αποφάσισε την αποστολή, όπως υποστηρίζει έρευνα της Καθημερινής.

Στο εκτενέστατο θέμα με τις μαρτυρίες τραυματιών, συγγενών και άλλων εμπλεκόμενων, αναφέρεται σαφώς ότι σύμφωνα με την ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ, «η απόφαση για την αποστολή ελήφθη από τον πρωθυπουργό στις 13 Σεπτεμβρίου».

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε άλλο παρά ανέφερε ότι ήταν ο ίδιος που έλαβε την απόφαση, αρκούμενος σε γενικές αναφορές που απέκρυπταν ότι υπήρχε εντολή για την αποστολή, προωθώντας την εκδοχή των «εθελοντών». Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, ήταν «στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα» και «δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης».

Στο ίδιο θέμα της εφημερίδας περιγράφονται οι τεράστιες πιέσεις που δέχθηκαν οι αξιωματικοί και υγειονομικοί από τους προϊσταμένους τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήριζε «ταξίδι στη Λιβύη για να βοηθήσουν» και «διεθνή αλληλεγγύη».


Σοκάρει επίσης η αναφορά στα λόγια που φέρεται να είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος σε επιζήσαντα τραυματία αξιωματικό, καθώς τον διαβεβαίωσε ότι «όλα ήταν πολύ καλά οργανωµένα», λίγες ημέρες μετά το συμβάν.

Η εφημερίδα ταυτόχρονα θέτει σοβαρά ερωτήματα και για την ίδια την ΕΔΕ του ΓΕΕΘΑ, μεταξύ πολλών άλλων επειδή καθώς φαίνεται ότι αυτός που τη διενεργεί, είναι το ίδιο πρόσωπο που διερευνά την ορθότητα των χειρισμών του ΓΕΕΘΑ στην υπόθεση.

Πηγή: H AYΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">