Recents in Beach

Να γιατί “ενοχλεί” ο Νίκος Παππάς! Ξετίναξε Μητσοτάκη στην Βουλή: “Γιατί αντί για τους Καναδούς συνταξιούχους, να μην μπει ο ΕΦΚΑ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»; …” – Βολές και για την Aegean

 


Πάντα θα “ενοχλεί” ο Νίκος Παππάς και πάντα θα δέχεται τα “πυρά” και τον “πόλεμο” των οργανωμένων συστημάτων, αλλά και των δήθεν “συντρόφων” της νεοαριστεράς που υποτίθεται ότι είναι απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Με την έναρξη της συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διαμορφώνεται ένα πρωτοφανές πολιτικό προηγούμενο. Ο κ. Μητσοτάκης λέει στους υπουργούς και στους βουλευτές του ότι “μπορείτε να πάτε βόλτα την ώρα της ψηφοφορίας” και ότι “οι υπουργοί ψηφίζουν με τη βουλευτική τους ιδιότητα”. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι αυτή η πολιτική συνθήκη αφορά μόνο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Διότι στους επόμενους μήνες θα έχουμε και άλλες πρωτοβουλίες φαντάζομαι, ας πούμε μία ελληνοτουρκική συμφωνία, ή κάτι άλλο που θα άπτεται της ευαίσθητης ατζέντας της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία φαίνεται ότι είναι σε θέση να κρατά όμηρο τον κ. Μητσοτάκη και να τον κάνει να λέει ανήκουστα πράγματα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και με αφορμή την πολιτική επικαιρότητα.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε, σε σχέση με τις προς κύρωση συμβάσεις, ότι «στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουμε ένα καναδικό fund το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα Καναδών ασφαλισμένων. Μιλάμε για μία πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά το δημόσιο αποχωρεί. 685 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε μερίσματα για τη χρήση του 2022, προμέρισμα για το 2023 και μείωση κεφαλαίου. 200 εκατ. ευρώ από αυτά αναλογούν στη συμμετοχή του δημοσίου. Και εκτιμάται ότι από την πώληση των μετοχών  θα πάρετε περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σε έναν χρόνο, το δημόσιο εισπράττει το ένα πέμπτο του συνολικού τιμήματος. Πείτε μας ποια οικονομική λογική επιβάλλει κάτι τέτοιο». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Και επειδή θεωρείτε αυτονόητο ότι ο Καναδός συνταξιούχος μπορεί να επωφελείται από την τοποθέτηση του ασφαλιστικού του ταμείου στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, γιατί να μην μπορεί ο Έλληνας συνταξιούχος να επωφεληθεί; Γιατί δεν διερευνήσατε τη δυνατότητα συμμετοχής του ΕΦΚΑ στο αεροδρόμιο;».

Σχετικά με το θέμα της Aegean, επεσήμανε: «Το 2020 ζητήσαμε να κάνετε αυτό που έκανε το γερμανικό δημόσιο, το οποίο ενίσχυσε τη Lufthansa και πήρε μετοχές. Δεν το κάνατε. Πήρατε warrants, τα οποία ενεργοποιεί η εταιρεία όποτε θέλει και πωλούνται αυτόματα και τώρα το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται να χάνει 40 εκατ.  ευρώ». Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι έχει καταστεί «υλοποιητής ζημιών».

Τέλος, ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέφερε το ζήτημα της αποχώρηση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, μια επιλογή που θα ζημιώσει το δημόσιο κατά 40 δισ. ευρώ και ζήτησε «να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, που έχουμε ζητήσει εδώ και 1,5 μήνα».

Πηγή: Thefaq.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">