Recents in Beach

Ψήφισμα του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής Γεωργίου Μπουγιούκα

  


ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκφράζει τη  βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής  Γεωργίου Μπουγιούκα. 

Ο Καθηγητής Γεώργιος Μπουγιούκας υπήρξε ο ιδρυτής και ο πρώτος  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Καρδιάς-Θώρακα του  ΔΠΘ. Διενήργησε την πρώτη επέμβαση καρδιάς στη Θράκη τον Μάιο του 2000.  

Από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ η πορεία του συνεχίστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το  Πανεπιστημιακό Γεν. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εξαιρετικός επιστήμονας,  αφοσιωμένος στους ασθενείς του, στην Κλινική του, στους φοιτητές του, υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική Κλινική έως  το 2015 οπότε και ευδοκίμως αφυπηρέτησε. 

Στα χρόνια της παρουσίας του στον Έβρο ανέπτυξε ιδιαίτερους δεσμούς  με την κοινωνία. Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετείχε σε πληθώρα κοινωνικών δράσεων. 

Υπήρξε ο εμπνευστής και Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προσωπικού και  Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής «Γαληνός», που αποτέλεσε και αποτελεί  μέχρι σήμερα αρωγό της Κλινικής και συνδετικό κρίκο με την τοπική κοινωνία.  

Το Τμήμα Ιατρικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του  και συμπαρίσταται στο πένθος της. 

Καθηγητές του Τμήματος θα παρευρεθούν στην κηδεία την Παρασκευή 10  Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ στην Θεσσαλονίκη.  

 Ο Πρόεδρος Ο Διευθυντής   του Τμήματος Ιατρικής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής 

 Κωνσταντίνος Μεν. Βαδικόλιας Δημήτριος Μικρούλης  Καθηγητής Νευρολογίας Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής 

 Οι υπογραφές έχουν τεθεί στο πρωτότυπο στο αρχείο του Τμήματος Ιατρικής 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">