Recents in Beach

Όλοι οι κακοί χωράνε....

 

Μητσοτάκηδες, Χαρδαλιάδες, Χαρδουβελαίοι, Κωστοπουλαίοι. Προσωπικά, μόνο μία απορία έχω. Μία μόνο. Πώς καταφέρατε και ό,τι πάτησαν τα παπούτσια μας, ό,τι κάναμε τόσο κόπο να το ξεκολλήσουμε από τη σόλα μας, το φέρατε πάλι μες στο σπίτι;

Τι; Έκανε επί τέσσερα χρόνια ψεύτικο Πόθεν Έσχες ο πρωθυπουργός; Ε, και; Οι πασών των μιζών μονάρχες έχουν προνόμια που δεν έχουν οι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί, οι ελεγχόμενοι από την τρίτη εξουσία της Δικαιοσύνης και την «τέταρτη εξουσία» του Τύπου.

Ο ίδιος δεν είναι ο πρωθυπουργός των απλήρωτων δανείων, των δώρων από τη Siemens, των απευθείας αναθέσεων; Δική του δεν είναι η χώρα; Ό,τι θέλει την κάνει. Και να λέτε που είναι καλός και δε νευριάζει, να την πάρει να την κάψει να μείνετε χωρίς χώρα να μάθετε.

Ο ανιψιός του δεν είναι που έκανε τον μεγάλο περίπατο τον οποίο δεν περπάτησε κανείς και από τον οποίον τρέχουν χώματα, βρομόνερα και υπερτιμολογήσεις; Ε και; Πέρυσι του άρεσε, φέτος δεν του αρέσει, ρε παιδί μου, τον παίρνει πίσω, θα βρει άλλη μπίζνα να κάνει, τι θέλεις τώρα; Δική του δεν είναι η πόλη; Ό,τι θέλει την κάνει. Και σιγά τα ψωροευρώ που στοίχισε. Δύο εκατομμυριάκια, σπαγκοραμμένοι υπήκοοι, που σας έδωσε και λογαριασμό. Άλλος στη θέση του θα σας έλεγε «όσο θέλω κόστισε». Εκείνος όμως αγαπά τον λαουτζίκο και κάνει και κοστολόγηση.

Ο Χαρδαλιάς δεν είναι που έβαλε στη χώρα τους ασθενείς της τουρκικής ομάδας; «Εμπάτε μέσα ρε», τους λέει, «εδώ κάνω κουμάντο εγώ ο Τσακ Νόρις, που θα μου πούνε ποιος θα μπει και ποιος δε θα μπει». Και οι δικοί του έχουν και πακιστανικά τηλέφωνα όπως η μαφία, σιγά που θα μιλάνε με τα δικά σας τα τρύπια τα εντοπιζόμενα. Εδώ υπάρχει κράτος. Εν κράτει.


Κι ο Γκίκας, ο Χαρδούβελης, που έβγαλε λεφτά έξω καμιά πενηνταριά φορές την ώρα που η χώρα στέναζε; Και λίγες τα έβγαλε ρε, από τακτ, από συμπόνοια. Εκατό θα τα έβγαζε, διακόσιες άμα λάχει. Γκίκας είναι, και παίρνει και την Εθνική Τράπεζα για έπαθλο άμα γουστάρει.

Κι ο Κωστόπουλος που άφησε απλήρωτους τους συντάκτες του και χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά; Δεν κατάλαβα; Σημιτάνθρωπος είναι, δηλαδή Μητσοτάνθρωπος τώρα, και άμα γουστάρει θα βγάλει και δύο και πέντε και δέκα περιοδικά με αέρα κοπανιστό. Κι άμα ήθελε το έβαζε και 15 ευρώ το Νίτρο. Σας λυπήθηκε, πλεμπαίοι, και το έβαλε μόνο 9.

Μητσοτάκηδες, Χαρδαλιάδες, Χαρδουβελαίοι, Κωστοπουλαίοι. Προσωπικά, μόνο μία απορία έχω. Μία μόνο. Πώς καταφέρατε και ό,τι πάτησαν τα παπούτσια μας, ό,τι κάναμε τόσο κόπο να το ξεκολλήσουμε από τη σόλα μας, το φέρατε πάλι μες στο σπίτι; Πώς καταφέρατε και χώρεσαν πάλι όλοι οι κακοί σε μια σπιθαμή χώρα;

Νίκος Μωραϊτης στο documento 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">