Recents in Beach

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση αναδιανομής των περιουσιών από τους αδύναμους προς τους ισχυρούς


Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την πλατφόρμα e-auction, τα  funds είναι πλέον οι κύριοι επισπεύδοντες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με τις τράπεζες να περιορίζονται στο 22,2% και τους λοιπούς ιδιώτες στο 8%. Όλα αυτά τα δάνεια πουλήθηκαν από τις τράπεζες στα funds χωρίς να ρωτήθουν για ρύθμιση χρέους οι δανειολήπτες. Σήμερα οι δανειολήπτες αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απώλειας της περιουσίας τους.

Τα επιχείρησιακά σχέδια που έχουν υποβάλλει τα funds για να λάβουν την κρατική εγγύηση στα πλαίσια του προγράμματος "Ηρακλής",προβλέπουν ότι το 50% των εσόδων τους θα προκύψει από ρευστοποιήσεις ακινήτων , γεγονός που αφενός εξηγεί την επιθετικότητα των funds αφετέρου την επιμονή που θα δείξουν στην ολοκλήρωση του πλειστηριασμού χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους έχουν παραχωρήσεις οι "τραπεζοκεντρικής αντίληψης" αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την επίσπευση των πλειστηριασμών.

Τέλος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως βασικός μοχλός ρύθμισης των οφειλών , αποδεικνύεται στην πράξη μια μεγάλη "φούσκα" και λόγω των τεχνικών αδυναμιών της πλατφόρμας και λόγω της συστηματικής υπονόμευσης των προσπαθειών ρύθμισης οφειλών από τράπεζες και funds.

Οι δανειολήπτες έχουν αφεθεί στο έλεος.

Κώστας Τσουκαλάς εργατολόγος fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">