Recents in Beach

Ν. Γκαρά: «Διαλύουν τον ΕΦΚΑ, λεηλατούν την κοινωνία, στήνουν κομματικό κράτος»(βίντεο)


 - Σημεία ομιλίας της Βουλευτή Έβρου & Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης -  Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά, στο νομοσχέδιο της ΝΔ για τον ΕΦΚΑ


-Ο «οδοστρωτήρας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού κατάργησε τη 13η Σύνταξη που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, αφού παρέδωσε σε ιδιωτικά συμφέροντα την επικουρική ασφάλιση και κατάργησε το οχτάωρο, έρχεται σήμερα να διαλύσει και την κοινωνική ασφάλιση.


-2,5 χρόνια με την ΝΔ στην κυβέρνηση ο ΕΦΚΑ απαξιώθηκε συνειδητά: σχεδόν το μισό του προσωπικό αποψιλώθηκε, καταστήματα έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν, ιδιαίτερα σε ακριτικές, παραμεθόριες περιοχές όπως ο Έβρος. Εργαζόμενοι λοιδορούνται. Οι εκκρεμείς συντάξεις τριπλασιάστηκαν.


-Προχωρούν σε «γαλάζια επέλαση» στον ΕΦΚΑ. Προσλαμβάνουν εκατοντάδες «γαλάζια golden boys» με μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ, και μάλιστα παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ, σε θέσεις διευθυντών και μετακλητών. Έχουν αλλεργία στη διαφάνεια και την αξιοκρατία, έχουν κάνει το ρουσφέτι «επιστήμη».


-Τοποθετούν 256 γενικούς διευθυντές και διευθυντές με μισθούς 8.000 ευρώ!!! το μήνα, ενώ έδιωξαν 800 νέους επιστήμονες που εργάζονταν στον ΕΦΚΑ στον τομέα έκδοσης συντάξεων που υπάρχει πρόβλημα.


-Παραδίδουν, ταυτόχρονα, την τεράστια ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, με πάνω από 400 ακίνητα,  σε μια Ανώνυμη Εταιρεία  Ειδικού Σκοπού προς εκποίηση, προχωρώντας σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία.
-Επικαλούνται την ψηφιακή μετάβαση αλλά εγκατέλειψαν τα ψηφιακά συστήματα του ΕΦΚΑ χωρίς αναβάθμιση, χωρίς καν να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς καν να αναγνωρίζουν τα στοιχεία των ασφαλισμένων.


-Η «συνταγή» της κυβέρνησης γνωστή: απαξιώνει, συκοφαντεί, υποστελεχώνει τους δημόσιους φορείς, τους διαλύει οικονομικά προσλαμβάνοντας «γαλάζια golden boys», και στη συνέχεια, αφού έχουν όλα εκτροχιαστεί, προχωρά στο ξεπούλημα.


-Ιδιωτικοποίησαν τη ΔΕΗ, εξαπλασιάζοντας τον μισθό του Διευθύνοντα Συμβούλου στα 360.000 ευρώ!!! την ώρα που οι πολίτες παθαίνουν «πολλαπλά εγκεφαλικά» όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς, που είναι συχνά μεγαλύτεροι και από έναν μισθό. Πληρώνουμε την ακριβότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη.


-Έδωσαν bonus στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ 120.000 ευρώ, αλλά εγκαταλείπουν ολόκληρες πόλεις και δήμους δίχως ρεύμα και θέρμανση για μέρες, στην πρώτη προβλεπόμενη κακοκαιρία.

 

-Αρνείστε να πάρετε μέτρα στήριξης, να αυξήσετε βασικό μισθό και συντάξεις, να ρυθμίσετε το ιδιωτικό χρέος, να μειώσετε τους φόρους στα καύσιμα και στα τρόφιμα, τώρα που κοινωνία και οικονομία κοντεύουν να διαλυθούν εξαιτίας της ακρίβειας.


-Έχετε εγκαταλείψει τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς μόνους, χωρίς εφόδια, να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στην πανδημία.


-Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν, οι επαγγελματίες πνίγονται στα χρέη, οι χαμηλοσυνταξιούχοι υποφέρουν, οι αγρότες αδυνατούν να μπουν στα χωράφια να καλλιεργήσουν, λόγω ακρίβειας, και ζουν με πενιχρές συντάξεις. 


-Κόβετε συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και επιδόματα  φορολογείτε ακόμη και τα αναδρομικά των συνταξιούχων που τους τα χρωστάτε. Δεν διασφαλίζετε καν τις θέσεις των εργαζομένων στις τεχνικές υπηρεσίες του Φορέα (ΕΦΚΑ).


-Γνωρίζετε ότι θα πέσετε με πάταγο, όσο και αν σας λιβανίζουν τα ΜΜΕ της «Λίστας Πέτσα», για αυτό και επιχειρείτε με τέτοια νομοσχέδια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, να βολέψετε όσους περισσότερους «κολλητούς» πριν φύγετε. Να διαλύσετε και να ξεπουλήσετε κάθε τι κοινωνικό και δημόσιο.


-Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση αυτού του απαράδεκτου και αντικοινωνικού νομοσχεδίου μόλις λάβει την εντολή του ελληνικού λαού, και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα.


-Δεσμευόμαστε για ένα σύγχρονο, δημόσιο, ψηφιακά αναβαθμισμένο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην υπηρεσία του πολίτη. Με σεβασμό στην εργασία και  τους κόπους των ασφαλισμένων.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">