Recents in Beach

Ψεύδη και αστειότητες από τον κ. Λοβέρδο...

 


Ο κ. Λοβέρδος με σημερινό άρθρο του στα ΝΕΑ, υπό τον τίτλο «Tί απαντώ τώρα στους σκευωρούς της Novartis», ανάμεσα σε άλλα... ισχυρίζεται:

«Στις 25 Μαΐου του 2017 η εισαγγελέας διαφθοράς Τουλουπάκη λαμβάνει ένα έγγραφο από το FBI που ξεκαθαρίζει ρητώς από την αρχή ότι δεν είναι απόρρητο…».

Μας είναι απολύτως κατανοητή η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Λοβέρδος αλλά όταν ξεκινάει κανείς την τοποθέτησή του με εμφανή ψέματα τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα γι’ αυτόν απ’ ότι μπορεί να τα φανταστεί κανείς.

Το έγγραφο είναι όντως αδιαβάθμιτο σε ότι αφορά τις σχέσεις ανάμεσα στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την κ. Τουλουπάκη στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής. Αλλά από την αρχή του εγγράφου με κεφαλαία γράμματα οι Αμερικανοί ξεκαθαρίζουν:

«ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΟΝΤΟΤΗΤΑ, Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ / ΤΙΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Ή ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ) ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)».

Εδώ σταματάει η επίσημη- παραποιημένη- μετάφρασή του έγγραφου. Υπάρχει όμως και μια μικρή συνέχεια: «ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ…».

Όταν οι Αμερικανοί θέτουν τέτοιους όρους για την χρήση του εγγράφου τότε αυτό τί είναι; διαβαθμισμένο ή αδιαβάθμιτο στην χρήση του πέραν της διαβίβασης πληροφοριών στην τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ. Τουλουπάκη;

Προφανώς ο κ. Λοβέρδος θέλει να ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε. Προκαλεί την κοινή λογική.

Κατανοητή η δύσκολή θέση στην οποία βρίσκεται αλλά η αλήθεια υπερβαίνει την οποιαδήποτε κατανόηση.

Τα υπόλοιπα που γράφει είναι αστειότητες. Ειδικά ο ισχυρισμός του: «Αφού, λοιπόν, πέρα από κάθε αμφισβήτηση το έγγραφο αυτό υπάρχει πολλές φορές στη δικογραφία με όλα τα ονόματα, γιατί επιμένουν στο ψέμα ότι επιχειρείται να σβηστεί το όνομά μου; Ο ίδιος το έχω δώσει. Θα είχα όφελος, εάν παραλειπόταν το όνομά μου; Κανένα».

Δεν επιχειρείται να σβηστεί το όνομά σας κύριε. Σβήστηκε. Ποιος το έκανε; Ελπίζουμε να το βρει η Δικαιοσύνη.

Όσο για την ύπαρξη του εγγράφου «πολλές φορές στη δικογραφία», αυτό δεν έχει καμία νομική αξία. Νομική αξία έχει- κι αυτό, ως νομικός, το ξέρει ο κ. Λοβέρδος- η επίσημη μετάφραση του εγγράφου καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δικάζει με κείμενα στην ελληνική ή με επίσημη μετάφραση στην ελληνική των ξενόγλωσσων κειμένων.

Γι’ αυτό και έγινε στη μετάφραση η παραποίηση του εγγράφου. Αυτή θα λαμβανόταν υπόψη κι όχι πόσες φορές υπάρχει το έγγραφο στη δικογραφία στην αγγλική ή σε ανεπίσημες μεταφράσεις...

Γιώργος Πετρόπουλος

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">