Recents in Beach

«Άδειασε» Μητσοτάκη αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα ο Ρουμπάτης...


 Μέρα με τη μέρα απογυμνώνονται οι ισχυρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο δονεί την πολιτική σκηνή της χώρας, ενώ έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και διεθνή κατακραυγή... 


Σήμερα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης (2015-2019), ο οποίος κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα σε μια σειρά, εκθέτοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε:


► Περί απορρήτου: Κανένα στέλεχος της ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο απέναντι σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή τέτοιου χαρακτήρα, όπως είναι η εξεταστική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σημείωσε ο πρώην διοικητής. «Δεν ισχύει κανένα απόρρητο», φέρεται να δήλωσε. 

► Για το εάν είναι νόμιμη η παρακολούθηση βουλευτή ή ευρωβουλευτή: τόνισε ξεκάθαρα πως αυτές οι παρακολουθήσεις δεν είναι σύννομες. Όπως εκτίμησε, αυτό δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία.

► Για το εάν ενημερώνεται ο εκάστοτε πρωθυπουργός: απάντησε καταφατικά, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ενημερώνεται –είτε γραπτώς είτε προφορικώς– για όλα τα ζητήματα.

→ Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου (2012-15), Θεόδωρος Δραβίλλας, προέβη σε ηχηρό άδειασμα του αποπεμφθέντος διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, και της συνολικής ρητορικής της κυβέρνησης περί «απορρήτου», κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος θα είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό σε περίπτωση παρακολούθησης πολιτικού προσώπου, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΥΠ δεν έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να παρακολουθεί πρόσωπα για πολιτικούς λόγους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">