Recents in Beach

Αλέξης Τσίπρας: ''Πολιτική επιλογή να πλουτίζουν λίγοι σε βάρος των πολλών.'' (Βίντεο)

 


Την ανάγκη ύπαρξης καθολικής δικαιοσύνης με γνώμονα τις ανάγκες μικρών και μεσαίων στην ελληνική κοινωνία ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε αρτοζαχαροπλαστείο στη Λυκόβρυση και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να θησαυρίζουν κάποιοι την ώρα που η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας αδυνατεί να βγάλει την επόμενη μέρα. Ακόμη, έθεσε επί τάπητος μεταρρυθμίσεις που δεν τολμά να κάνει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ και η επιδότηση των αρτοποιών για την ενέργεια.

H Ομοσπονδία Αρτοποιών έχει ήδη κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω ενεργειακής ακρίβειας και καλπάζοντα πληθωρισμού, με την κυβέρνηση να κωφεύει παντελώς για μία ακόμη φορά, καθώς φαίνεται.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρτοποιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε δηλώσεις, λέγοντας ότι «οι τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών που έχουν δει, ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια τoν Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση». Σημείωσε ότι «η ρήτρα αναπροσαρμογής έφυγε, οι αυξήσεις δεν έφυγαν και σήμερα, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν στα τιμολόγια που καλούνται να πληρώσουν για τους λογαριασμούς του ρεύματος, του φυσικού αερίου, να είναι τιμές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και τιμές που κάνουν απαγορευτική τη λειτουργία τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεκάδες, εκατοντάδες αρτοποιεία κλείνουν σε όλη τη χώρα ενώ και θέσεις εργασίας χάνονται διότι οι αυξήσεις για ένα μέσο αρτοποιείο αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου». Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με έμφαση για το γεγονός ότι «η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο -που συναντήθηκα με τους αρτοποιούς- μια επιδότηση για εκείνους, που ποτέ όμως δεν τους δόθηκε», τονίζοντας ότι «είναι η ώρα να δοθεί και μάλιστα αναδρομικά για να σταματήσει αυτό το κύμα των λουκέτων στα αρτοποιεία».

Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα κατά της πολιτικής του Μαξίμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «ταυτόχρονα οφείλει να δώσει εξηγήσεις: Είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη χώρα σε όλη την ΕΕ σε τιμές ρεύματος για μη οικιακούς καταναλωτές, δηλαδή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις; Ακόμα και μετά τις επιδοτήσεις να είμαστε οι δεύτεροι χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη; Είναι δυνατόν να μην έχει μειωθεί ούτε μισό τοις εκατό ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης αλλά και ο ΕΦΚ που επιβαρύνει μικρά και μεσαία εισοδήματα ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 12%, ενώ οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν μειώσει τους έμμεσους φόρους;». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά είναι πολιτική επιλογή», διαπιστώνοντας ότι «πράγματι, κάποιοι θησαυρίζουν ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα ούτε καν με αισιοδοξία ούτε καν με αντοχές, δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερθεμάτισε την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής «στήριξης των μικρών και μεσαίων. Χρειάζεται δικαιοσύνη, δικαιοσύνη παντού», προσθέτοντας ότι για αυτόν τον λόγο βρίσκεται «δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής που έχουν ανάγκη στήριξης, που πρέπει να στηριχθούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτήν την τρομακτική δυσκολία».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">