Recents in Beach

Πρόσκληση συμμετοχής στην ορεινή πεζοπορία REDRIVER 2022, Διδυμότειχο

 


Δήλωση συμμετοχής στην ορεινή πεζοπορία 20 & 10 χλμ. του REDRIVER Διδυμοτείχου.

Στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ – REDRIVER 2022, σας προσκαλούμε το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου να εξερευνήσετε την περιοχή του Διδυμοτείχου κι όχι μόνο. Διοργανώνεται η ορεινή πεζοπορία, μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, με μικρό βαθμό δυσκολίας, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και με ελεύθερη συμμετοχή πολιτών, συλλογών ή οργανωμένων group. 

Πρόκειται για μία συνάντηση περιπατητών με σκοπό την εξόρμηση στην φύση του βορείου Έβρου. Στόχος η προβολή των μονοπατιών με υπέροχη θέα και μνημεία, του φυσικού κάλους των ποταμών, του δάσους και των τοπικών διαδρομών της περιοχής του Διδυμοτείχου. Περιλαμβάνει 2 ειδών group με δυνατότητα συμμετοχής σε 2 πεζοπορίες, μία των 20χλμ. και μία των 10 χλμ.. Σύντομα θα δημοσιοποιηθεί η τελική αφίσα με τους υποστηρικτές και τους συνεργαζόμενους φορείς.  

Οδηγίες, χάρτες και πολλές πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του φεστιβάλ www.redriver.gr .  Η έναρξη της περιπατητικής διαδρομής για όλα τα group θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2022 από την Αγία Μαρίνα, δίπλα στον Ερυθροπόταμο,

Group 20 χλμ. : έναρξη 10:00 π.μ. (προσέλευση για συμμετοχή έως 9:45)

Group 10 χλμ. : έναρξη 11:00 π.μ. (προσέλευση για συμμετοχή έως 10:45)

Οι συμμετέχοντες στα περιπατητικά group θα πρέπει να βρίσκονται στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας το πρωί έγκαιρα, ώστε να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, να παραλάβουν τις οδηγίες και την κάρτα ενημέρωσης με λουράκι λαιμού, για την διαδρομή που θα επιλέξουν (πορεία παράλληλη στο Δάσος Τσίγγλα ή ως το παρεκκλήσι Μεταμόρφωσης Σωτήρος, Αμόριο).  Η γραμματεία της διοργάνωσης, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των συμμετεχόντων, θα είναι στο χώρο για την προμήθεια υλικού συμμετοχής από τις 8:00 π.μ. το πρωί.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες της διοργάνωσης είναι νερά, μπανάνες κ.α., αναμνηστικό έντυπο συμμετοχής της δράσης, περιλαίμιο με κάρτα οδηγιών της δράσης, οχήματα υποστήριξης, πρώτες βοήθειες, δυνατότητα WC, φωτογραφική κάλυψη, δώρα χορηγών κ.α. Η διοργάνωση του φεστιβάλ στηρίζεται οικονομικά από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επίσης, πολύ σημαντική είναι  η ανταπόκριση των ΜΜΕ της Θράκης με τις θετικές αναφορές τους στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ REDRIVER.

Οι προσπάθειες ανάδειξης των σύνθετων μορφών αγροτουρισμού αλλά και των εναλλακτικών δράσεων στην περιοχή του Διδυμοτείχου ξαναπαίρνουν ανάσα μετά από απουσία τριών χρόνων. Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους, μέχρι σήμερα: Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δασαρχείο Διδυμοτείχου, Δήμο Διδυμοτείχου, Δήμο Σουφλίου, Τοπική Κοινότητα Διδυμοτείχου, Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Σουφλίου, Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Έβρου, Α.Τ. Διδυμοτείχου, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου, 1Η ΜΣΕΠ Αεροπορίας Διδυμοτείχου,  7Η Η.Μ. Γ.Ε.Ε.Α., Ερυθρός Σταυρός Διδυμοτείχου – Τμήμα Σαμαρειτών, Ερυθρός Σταυρός Ορεστιάδας – Τμήμα Σαμαρειτών, Κυνηγετικός Σύλλογος Διδυμοτείχου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η συνεργασία του Action Off Road 4×4 Evrou και του Γ.Α.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις ανάγκες της δράσης, λόγο της σημαντικής εμπειρίας των μελών τους από ανάλογες εκδηλώσεις. Ένας μαραθώνιος  επαφών και θετικών ανταποκρίσεων, έδωσε πνοή στην διοργάνωση και δρομολογήθηκε άμεσα η αναβίωση της περιπατητικής δράσης  του Φεστιβάλ Πολιτισμού ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ - REDRIVER

Συνεχίζοντας με ζήλο ως διοργάνωση σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε κι εσείς εδώ στο ακριτικό Διδυμότειχο, σε έναν τόπο όμορφο, φιλόξενο και με σημαντική ιστορία. 

Διοργάνωση: www.redriver.gr , www.mobilesound.gr 

*Σας επισυνάπτουμε 2 χάρτες.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">