Recents in Beach

«Καλάθι» των μεγάλων αλυσίδων αντί των νοικοκυριών. Έρχεται το go home pass


 Του Σπύρου Δέδογλου*

Είναι προφανές πλέον ότι ο υπουργός ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι κάνει αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις πολυεθνικές, εξάλλου και στο σχέδιο Πισσαρίδη οι η μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει θέση.
Ή θα συνενωθούν ή θα κλείσουν αναφέρει το άκρως νεοφιλελεύθερο σχέδιο, το οποίο ακολουθεί πιστά ο πρωθυπουργός με τους «άριστους» υπουργούς του.
Το «καλάθι» του νοικοκυριού είναι των πολυεθνικών, αφού στηρίζει τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ τις οποίες ουσιαστικά προβάλλει το υπουργείο του Αδώνιδος, τις κάνει διαφήμιση σε βάρος των μικρών καταστημάτων τροφίμων και κυρίως αυτών που είναι στην περιφέρεια.
Έκανε και «καλάθι» αρνιών για το Πάσχα στηρίζοντας για μια ακόμη φορά τις μεγάλες αλυσίδες σε βάρος των κρεοπωλείων τα οποία δεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια των πολυεθνικών, που πιθανόν να έχουν και «βαφτισμένα» αρνιά.

Η ακρίβεια που έχει τσακίσει τον λαό, συνθλίβει τους κρεοπώλες που σε πολλές περιπτώσεις δεν θέλουν κέρδος το Πάσχα αλλά να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Επισκέφτηκα κρεοπωλεία στον Έβρο και διαπίστωσα ότι έχουν παραγγελίες γύρω στο

10% σε σχέση με πέρυσι.

Οι κτηνοτρόφοι έδωσαν σε καλή τιμή τα αρνιά μέχρι την Παρασκευή 7-4-22. Τα κατσίκια όμως είναι σε τόσο χαμηλές τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής και παρόλο αυτά δεν πωλούνται.

Έμπειρος κτηνοτρόφος με συνδικαλιστική δράση, μου είπε ότι όσοι δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα ζώα τους μέχρι σήμερα(7 /4), θα πάθουν μεγάλη ζημιά γιατί από βδομάδα δεν θα τα καταφέρουν.

Πλήγμα στους κτηνοτρόφους, τους κρεοπώλες, τους παντοπώλες και μικρά σούπερ μάρκετ, αλλά στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν.

Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα τους στείλουν το λογαριασμό μαζί με το go home pass

Ο Σπύρος Δέδογλου είναι υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία

 www.thrakinea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">