Recents in Beach

Αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ " για κατεπείγουσα συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ


ΘΕΜΑ: Για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το παθολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης – αίτημα για κατεπείγουσα συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ο προσωρινός Προϊστάμενος και επιστημονικά υπεύθυνος του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με επιστολή του προς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, επισημαίνει την άκρως επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών λειτουργία του τμήματος.

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει το εκπονηθέν πρόγραμμα πρωινής και εφημεριακής λειτουργίας του τμήματος είναι πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, αφού «συμπεριλαμβάνει ιατρούς σε αναρρωτική άδεια (!!!) και δεν λαμβάνει υπόψιν την ελάχιστη σύνθεση σε ιατρούς για την ασφαλή λειτουργία του».

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας από τις κυβερνήσεις και η εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχών σχετικά με τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας ζωής του λαού της περιοχής μας φτάνει πλέον σε οριακό και κρίσιμο σημείο που θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Άλλωστε σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία, οι δομές ψυχικής υγείας γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη, δημιουργώντας κενά που έρχεται να «συμπληρώσει» ο ιδιωτικός τομέας, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο το κοινωνικό αυτό αγαθό σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η διοίκηση της Περιφέρειας έχει τεράστιες ευθύνες καθώς αρκείται στο να μοιράζει τα ψίχουλα του ΕΣΠΑ και την ίδια ώρα να παρουσιάζει μια «ειδυλλιακή» εικόνα, αντί να μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση πόρων, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κτιριακών υποδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού, για δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας, σύγχρονες και υψηλής ποιότητας, για όλο το λαό.

Η τραγική πραγματικότητα έρχεται πολύ σύντομα, μόλις μια εβδομάδα μετά την προεκλογική φιέστα της Περιφέρειας για την Υγεία, να επιβεβαιώσει το ρόλο της διοίκησης ως το πιο «ανθυγιεινό λιβανιστήρι της κυβέρνησης».

Έμμεση στήριξη στην κυβερνητική πολιτική δίνουν απλόχερα και οι δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις, η ανεπίσημη της ΝΔ και η επίσημη του ΣΥΡΙΖΑ, που στα δευτερεύοντα και διαχειριστικού τύπου ζητήματα είναι λαλίστατες και κοκορομαχούν, αλλά στα μεγάλα και σημαντικά για τη ζωή του λαού προσφέρουν απλόχερα συναίνεση. Για δε την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, μετά και μια ολόκληρη θητεία συνδιοίκησης με τον κ. Μέτιο, δεν προσδοκούμε κάτι περισσότερο από την …. αφωνία! 

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα πρέπει να συζητηθεί ως εξαιρετικά επείγον στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δευτέρα 21/8/2023) ώστε να παρθούν αποφάσεις για άμεσες ενέργειες πίεσης προς την κυβέρνηση.  
17/8/2023

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης 

Κλάδης Διονύσης

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης

Στεφανίδης Γιάννης

Συμεωνίδης Θεόδωρος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">