Recents in Beach

Σκάνδαλο υποκλοπών / Νέα στοιχεία για το Predator στους εισαγγελείς - Τα sms και η ΕΥΠ

 


Δύο είναι οι εισαγγελείς που, σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, παγιδεύτηκαν από το Predator.

Από τη μία, το κινητό του πρώην οικονομικού εισαγγελέα και νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χρήστου Μπαρδάκη παγιδεύτηκε με παραπλανητικό SMS για εμβολιασμό, ενώ από την άλλη η εισαγγελέας της ΕΥΠ έλαβε παραπλανητικό ευχετήριο link, σύμφωνα με τις σημερινές αποκαλύψεις των «Νέων». 

Μάλιστα, αυτή η στόχευση εισαγγελέων μέσω του Predator, συζητήθηκε και εκτενώς στην προ τεσσάρων ημερών συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα «ΝΕΑ», από τις προαναφερθείσες τηλεφωνικές υποκλοπές διαφαίνεται η προσπάθεια εκείνων που συμμετείχαν στην παράνομη μεθόδευση να παρακάμψουν το εμπόδιο της δικαστικής λειτουργού που επόπτευε τις μυστικές υπηρεσίες, με σκοπό να γνωρίζουν τις κινήσεις της και να προσαρμόζουν τις έκνομες ενέργειές τους.

Την ίδια στιγμή, εύλογα δημιουργείται και το συμπέρασμα ότι ήθελαν να ενημερώνονται για τις έρευνες του εισαγγελικού λειτουργού που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση Novartis, αλλά και με τις δραστηριότητες ατόμων που έχουν συσχετιστεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ωστόσο προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν οι δύο αυτοί σημαντικοί εισαγγελείς έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση των παρακολουθήσεων εις βάρος τους.

Αγνωστο παραμένει, δηλαδή, για παράδειγμα, αν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας έχει υποβάλει αίτημα στην ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως παρακολουθείτο και από τις μυστικές υπηρεσίες προ της «εισβολής» του παράνομου λογισμικού στο κινητό του. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να προσδιοριστούν οι πλήρεις διαστάσεις της υπόθεσης, αλλά και η έκταση των παρανομιών, παράλληλα, μάλιστα, με την κεντρική δικαστική έρευνα που έχει πλέον ανατεθεί σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό.


Η έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, λοιπόν, εστιάζεται σε μία σημαντική πτυχή της υπόθεσης: στην παγίδευση με Predator επτά προσώπων – πολιτικών, ιδιωτών και του προαναφερόμενου λειτουργού της Δικαιοσύνης – με την αποστολή παραπλανητικών SMS που περιείχαν link για υποτιθέμενο εμβολιασμό. Στο εν λόγω SMS αναφερόταν συγκεκριμένα «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 0072056… ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 05/05/2021 ΩΡΑ15:15 ΣΤΟ ΕΜΒΟΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΓΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», ενώ ακολουθούσε το link https://emvolio-gov[.]gr/app/007205… που όφειλε να πατήσει ο στόχος, ώστε να επικυρώσει το υποτιθέμενο ραντεβού, αλλά ουσιαστικά για να «μολυνθεί» το κινητό του με το παράνομο λογισμικό που θα υπέκλεπτε όλα τα δεδομένα του.

Τα ερωτήματα της έρευνας
Η έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση επιχειρεί να απαντήσει στο πώς οι αποστολείς του ψευδούς SMS γνώριζαν ότι ο στόχος τους είχε ήδη υποβάλει αίτημα για εμβολιασμό έναντι της Covid-19 την ίδια ημέρα που επιχείρησαν την παραβίαση του κινητού του και επιπλέον πώς πώς ήξεραν σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο είχε κλείσει ραντεβού, γνωρίζοντας, μάλιστα, και την ακριβή ημέρα και ώρα του εμβολιασμού.

Κατά τους ελέγχους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στους αρμόδιους φορείς που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή των επίσημων εμβολιαστικών SMS (όπου και δεν προέκυψε καμιά διαρροή), φαίνεται να διαπιστώθηκε ότι υπήρχε προγενέστερη παρακολούθηση των κινητών των στόχων των υποκλοπών και από το νόμιμο σύστημα της ΕΥΠ. Ετσι, η «γέφυρα» που στήθηκε μεταξύ πρακτόρων της ΕΥΠ και χειριστών του Predator φέρεται να οδηγούσε σε αλληλενημέρωση που διευκόλυνε την παραπλάνηση του κατόχου του εκάστοτε κινητού, ώστε να πατήσει το μολυσμένο link. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη και με το SMS του Predator για «εμβολιασμό» – τον Νοέμβριο του 2021 – που εστάλη στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα, καθώς φαίνεται να παρακολουθείτο σε προγενέστερο χρόνο και από την ΕΥΠ.

Συνεπώς, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής: Με ποιο σκεπτικό προχώρησε η πιθανή παρακολούθησή του από τις μυστικές υπηρεσίες; Επίσης, πώς μπορεί να παραπλανήθηκε η αρμόδια επόπτρια εισαγγελέας της ΕΥΠ – η οποία είχε στοχευθεί από το Predator 11 μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2021 – ώστε να εγκρίνει τη σχετική νόμιμη επισύνδεση;

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ύποπτοι πράκτορες της ΕΥΠ υπέβαλαν αιτήματα για παρακολούθηση τηλεφώνων χωρίς να δίνουν σαφή και πλήρη στοιχεία για τις ιδιότητες των κατόχων τους, ως όφειλαν. Αυτό, δε, φέρονται να το έπρατταν ως – υποτίθεται – συνέχεια των ερευνών με νέους – υποτίθεται – υπόπτους προηγούμενων γνωστών ερευνών της ΕΥΠ για το οργανωμένο έγκλημα, τα κυκλώματα δουλεμπόρων κ.ο.κ.

Πηγή: ΝΕΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">